ADHD چگونه کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد؟
ADHD در کرج باعث می شود بچهها نسبت به سنشان بیش از حد معمول بیتوجه، بیشفعال و تکانشی باشند. همچنین بیش فعالی رشد مهارتهای کنترل رفتار، توجه و احساسات و فعالیت کودکان را مختل میکند.
به عنوان مثال، کودکان مبتلا به ADHD در کرج به دلیل بی توجهی، ممکن است رفتارهای زیر را از خود نشان دهند:
- حواسپرتی
- به نظر می رسد گوش نمیکنند
- در توجه مشکل دارند
- دستورالعملها را به خوبی دنبال نمیکنند
- برای انجام کارها به یادآوریهای زیادی نیاز دارند
- برای تکالیف مدرسه تلاش کافی ندارند
- در سازماندهی رفتار و محیط مشکل دارند
همچنین کودکان مبتلا به ADHD ممکن است:
- وقتی که قرار است بی سر و صدا بازی کند، از وسایل بالا رود، بپرد، بدود و نا آرام عمل کند
- بی قرار عمل میکند و به نظر می رسد نمیتواند بنشیند
- همیشه عجله میکند و تحمل ندارد
- اشتباهاتی از سر بیدقتی انجام میدهد
- دایم در حرکت است
رفتارهای تکانشی کودکان مبتلا به ADHD شامل موارد است:
- وسط حرف پریدن
- صدا در آوردن
- انجام کارها بدون فکر کردن
- با اینکه میداند نباید کاری انجام دهد باز انجام میدهد
- نمیتواند منتظر بماند، در رعایت نوبت یا به اشتراک گذاری مشکل دارد
- هیجان زده میشود، هنگام عصبانیت کنترل خود را از دست میدهد، یا نمیتواند خود را کنترل کند
ممکن است والدین در ابتدا، متوجه نباشند که این رفتارها ناشی از ADHD است، یا فکر کنند که کودک فقط بد رفتار است. ADHD می تواند والدین را دچار استرس، ناامیدی یا پرخاشگری کند. والدین ممکن است در حضور دیگران از رفتار فرزندشان خجالت بکشند یا تعجب کنند. مهارتهای کنترل توجه، رفتار و فعالیت در بچههای مبتلا به بیش فعالی، به طور طبیعی به دست نمیآیند و احتیاج به درمان توانبخشی و آموزش ذهنی دارند. اگر والدین در مورد بیش فعالی و رویکرد فرزندپروری مرتبط آموزش ببینند بهتر میتوانند به بهبود عملکرد بچهها کمک کنند.
والدین چگونه می توانند کمک کنند؟
فرزندپروری از بخشهای مهم درمان بیش فعالی در کرج است. نحوه واکنش والدین میتواند بیش فعالی را بهتر یا بدتر کند. اگر کودک مبتلا به ADHD تشخیص داده شده است میتوانید از راهبردهای زیر استفاده کنید
افزایش اطلاعات در مورد بیشفعالی
تا میتوانید در مورد ADHD بیاموزید. پیشنهادات ارائه شده توسط مراکز مراقبتهای آموزشی-توانبخشی فرزندتان را دنبال کنید. اگر کودک داروهای بیش فعالی مصرف می کند، آنها را در زمان تعیین شده و به طور مرتب به او بدهید. بدون مشورت با پزشک، دوز دارو را تغییر ندهید. داروهای کودک خود را در مکانی امن نگهداری کنید که کودک و دیگران نتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.
در مورد این که ADHD چگونه بر کودک اثر میگذارد بخوانید. هر کودکی متفاوت است. مشکلاتی که فرزندتان به دلیل ADHD دارد را شناسایی کنید. در برخی توجه و گوش دادن باید بهتر شوند. کودک دیگری باید از سرعت خود کم کند. از درمانگر کودک خود بخواهید نکات و روشهایی را که میتواند به پیشرفت کودک کمک کنید،به شما بگوید.
هر بار تمرکز خود را روی آموزش یک چیز و مهارت بگذارید
سعی نکنید یکباره روی همه چیز کار کنید. از گامهای کوچک شروع کنید روی آن متمرکز شوید و تلاش فرزندتان را تحسین کنید.
با مدرسه فرزندتان همکاری کنید
با معلم فرزندتان صحبت کنید تا متوجه مشکلات کودک در کلاس شوید. همکاری مدرسه و خانواده موجب پیشرفت دانشآموز میشود.
مطمئن شوید که آیا کودک ADHD دارید یا خیر
ADHD اغلب در خانوادهها سابقه ژنتیکی دارد. والدین (یا سایر بستگان) کودکان مبتلا به ADHD ممکن است ندانند که خودشان نیز به ADHD مبتلا هستند. هنگامی که والدین مبتلا به ADHD تشخیص داده و درمان میشوند، میتوانند در بهترین حالت خود به عنوان والدین باشند.
انضباط با هدف و گرمی
بیاموزید که کدام رویکردهای انضباطی برای کودک مبتلا به ADHD در کرج بهترین است و کدامیک ADHD را بدتر کند. از روانشناس کودک در کرج در مورد راههای پاسخگویی به رفتارهای فرزندتان راهنمایی بگیرید. کودکان مبتلا به ADHD ممکن است به انتقاد حساس باشند. بهتر است اصلاح رفتار کودکان با ADHD به روشی تشویق کننده و حمایت کننده باشد تا تنبیه.
انتظارات را روشن و و از پیش تعیین کنید
قبل از اینکه به جایی بروید، با فرزندتان صحبت کنید تا نحوه رفتار مورد قبول خود را برای او توضیح دهید. به جای واکنش به کارهایی که نباید انجام دهد، انرژی بیشتری را روی آموزش دادن کارهایی که باید فرزندتان انجام دهد متمرکز کنید.
هر روز زمان خاصی را با هم بگذرانید
زمانی را برای صحبت کردن و لذت بردن از فعالیتهای آرامش بخش و سرگرم کننده با فرزندتان اختصاص دهید – حتی اگر فقط برای چند دقیقه باشد. توجه کامل خود را به کودک معطوف کنید. رفتارهای مثبت را گوشزد کنید. زیاد تعریف نکنید، اما وقتی فرزندتان کار خوبی انجام می دهد، نظر بدهید. به عنوان مثال، هنگامی که فرزندتان منتظر نوبت خود میشود، بگویید: «خیلی خوب نوبت را رعایت کردی».
رابطه با فرزندتان بیشترین اهمیت را دارد
کودکان مبتلا به ADHD اغلب احساس میکنند که والدین و معلمان را ناامید میکنند، کارها را اشتباه انجام میدهند یا«خوب» نیستند. با صبور بودن، درک کردن و پذیرش از عزت نفس کودک محافظت کنید. بگذارید فرزندتان بداند که به آنها اعتقاد دارید و همه کارهای خوب او را میبینید. مثبت و محبت آمیز نگه داشتن رابطه با فرزند، انعطاف پذیری ایجاد میکند.
در مورد ADHD با فرزندتان صحبت کنید
از صحبت با فرزندتان در مورد ADHD نترسید. به بچه ها کمک کنید بفهمند که داشتن بیش فعالی تقصیر آنها نیست و آنها میتوانند راههایی برای بهبود مشکلات ناشی از آن بیاموزند.
منبع: kidshealth.org
ترجمه و تنظیم: زهرا امینآبادی. دکترای روانشناسی تربیتی.
جهت تعیین نوبت برای ارزیابی و درمان بیش فعالی در کرج با شماره زیر تماس بگیرید:
۰۲۶۳۴۴۳۱۳۶۹ کلینیک آینده