دست خط و بیش فعالی

اختلال نارسایی توجه-بیش فعالی (ADHD) یکی از شایع ترین اختلالات دوران کودکی است و می‌تواند تا دوره نوجوانی و بزرگسالی ادامه یابد. علائم شامل دشواری در تمرکز، توجه و کنترل رفتار و نارسایی توجه-بیش فعالی است.

منابع معتبر میانگین سن تشخیص بیش فعالی را 7 سالگی قرار می دهند. هنگامی که صحبت از کودکان با بیش فعالی شدید می شود، اولین سن تشخیص بیشتر 5 سالگی است. برای کسانی که بیش فعالی خفیف دارند ، 8 ساله است. درست زمانی که والدین و معلمان بر روی تکالیف نوشتاری کودکان تمرکز می کنند.

نارسایی توجه-بیش فعالی چگونه می تواند دست خط فرزند شما را تحت تأثیر قرار دهد؟

طبق بسیاری از پژوهش‌ها نارسایی توجه-بیش فعالی را با دست خط ضعیف مرتبط دانسته اند. این ممکن است این واقعیت را نشان دهد که کودکان مبتلا به بیش فعالی اغلب مهارتهای حرکتی ضعیف دارند.

«مهارت های حرکتی» توانایی کودک شما را در انجام حرکات با اعضای بدن را توصیف می‌کند. مهارت حرکتی درشت، حرکات بزرگی مانند دویدن است که با ماهیچه‌های بزرگ بدن انجام می‌شوند. مهارت های حرکتی ظریف حرکات ظریفی مانند نوشتن است. محققان گزارش کرده‌اند که بیش از نیمی از کودکان مبتلا به نارسایی توجه-بیش فعالی با مهارت های حرکتی درشت و ظریف مشکل دارند.

اگر کودک شما با مهارت های حرکتی ظریف، مانند حرکات «سریع» و کنترل ضعیف دست مشکل دارد، نوشتن سریع و واضح را برای او دشوار می‌کند. در نتیجه، ممکن است معلم‌ها، کارهای آنها را شلخته و نامرتب توصیف کنند. هم سن و سالان آنها ممکن است در مورد آنها قضاوت کنند، به خصوص در طول پروژه های گروهی که فرزند شما را ملزم به کار با دیگران می‌کند. این تجربیات ممکن است منجر به احساس ناامیدی و عزت نفس پایین شود، که می تواند بر عملکرد کودک شما در مدرسه تأثیر منفی بگذارد. از جمله موارد مهم دیگر، ممکن است آنها از انجام تکالیفی که به نوشتن بسیار نیاز دارند، اجتناب کنند.

اگر کودک شما در دست خط و نوشتن مشکلی زیادی دارد، با متخصص کاردرمانی یا روانشناس تربیتی ملاقات کنید. ممکن است نشانه ای از بیش فعالی، یا اختلال دیگری باشد. اگر کودک شما قبلاً مبتلا به بیش فعالی تشخیص داده شده است، از روانشناس کودک در مورد راهکارهای درمانی و آموزشی که ممکن است به آنها کمک کند راحت تر و واضح تر بنویسند، کمک بگیرید.

دلایل دیگر بد خطی چیست؟چرا برخی کودکان بدخط هستند؟

نارسایی توجه-بیش فعالی تنها شرایطی نیست که می تواند باعث بد خط نویسی ضعیف شود. اگر فرزند شما خط ضعیفی دارد یا با نوشتن مشکل دارد، ممکن است نشانه دیگری از اختلال رشد باشد  مانند:

  • اختلال هماهنگی رشد
  • اختلال زبان نوشتاری
  • نارسانویسی
  • مشکلات ادراک بینایی
  • اختلالات پردازش حسی
  • نارساخوانی
  • سایر اختلالات یادگیری
  • آسیب مغزی

راه حل دستخط بد چیست؟آیا درمانی برای دست خط بد وجود دارد؟

حتی با افزایش اعتماد ما به فناوری‌ها، دست خط همچنان یکی از عناصر مهم در آموزش اولیه است. دست خط قوی می‌تواند به کودک شما در موفقیت در مدرسه و زندگی کمک کند. دستخط به طیف گسترده ای از مهارت‌ها، از جمله سازماندهی اندیشه، تمرکز و هماهنگی‌های حرکتی نیاز دارد. برای ایجاد این مهارت‌ها می‌توان از متخصصین روانپزشکی (دارودرمانی نارسایی توجه-بیش فعالی)، روانشناسی (ایجاد و تقویت خودپنداره مثبت، مهارت‌های خود تنظیمی هیجانی) و کاردرمانی (تقویت عضلات ظریف حرکتی، تقویت هماهنگی رشدی و ادراک دیداری، و کاهش مشکلات پردازش حسی) کمک گرفت.

برای ویزیت کودک خود توسط دکتر روانشناس کودک و کاردرمان کودک در کرج با شماره تلفن زیر هماهنگ نمایید: 02634431369

 


منبع سایت : https://www.healthline.com/